• Deň Zeme v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme v ŠKD.

            Naše šikovné deti z ŠKD v rámci Dňa Zeme čistili prírodu v okolí rieky Žitava. Počasie nám prialo, slniečko nás zohrievalo a my sme urobili kus užitočnej práce pre záchranu našej planéty. A.Šimonová

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých. Je najstaršou a najprestížnejšou súťažou v umeleckom prednese, ktorý je prostriedkom na vyjadrenie vlastných pocitov, záujmov, názorov a postojov prostredníctvom zvolených literárnych textov a vlastného rečového prejavu. Školské kolo sa v našej škole realizovalo 15. apríla 2021. Súťažilo 9 žiakov v 2 kategóriách - v prednese poézie a v prednese prózy.

            1. miesto v prednese poézie získala žiačka 4. ročníka Simonka Kurdiová a 1. miesto v prednese prózy získal žiak 2. ročníka Leonard Šimko. Obaja žiaci našu školu budú reprezentovať na obvodnom kole v Nových Zámkoch. 

            Poézia:2. miesto - Natália Kečkéšová, 2. ročník 

            Próza: 2. miesto - Zara Tóth, 3. ročník, 3. miesto - Alex Bartal, 2. ročník

            Všetkým zúčastneným žiakom a ich pedagógom ďakujeme za svedomitú prípravu a oceneným srdečne blahoželáme.            Mgr.  Lívia Kuchtová, riad. školy.   

          • Pytagoriáda

          • Aj tento školský rok sme mali úspešných riešiteľov školského kola Pytagoriády, ktorí boli pozvaní do okresného kola. Okresné kolo sa uskutočnilo online formou a zúčastnili sa ho žiaci tretieho ročníka: Adam Kunka, Noel Malý, Patrik Seres a Zara Tóth. Pripravovala ich pani učiteľka Mgr. Valéria Straňáková. 

          • Usmernenie k podmienkam prezenčného vzdelávania žiakov

          • Vážení rodičia!

            Vzhľadom k súčasnej pandemickej situácii si Vás dovoľujeme upozorniť, že

            1. rodič, ktorého dieťa sa prezenčne vzdeláva v škole,  každých 7 dní podáva škole

                - Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (na stránke školy)

                - Kópiu negatívneho testu jedného z rodičov (platného 7 dní);

             

            2. negatívny test nepredkladajú rodičia, ktorí:

                - prekonali COVID-19 a neuplynuli 3 mesiace od ich (pôvodného) pozitívneho testu

                - sa preukážu potvrdením o zaočkovaní 2.vakcínou proti COVID-19, od ktorej uplynulo najmenej 14 dní;

             

            3. v prípade, že je rodič v karanténe z dôvodu kontaktu s pozitívne testovanou osobou (na COVID-19), jeho dieťa NENASTUPUJE na prezenčné vzdelávanie, pokým neuplynie celá karanténa rodiča i napriek jeho negatívnemu testu;

            toto sa týka aj

            • zaočkovaných rodičov (a ich detí) 2. dávkou vakcíny
            • rodičov po prekonaní COVID19.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • DEŇ VODY

          • 1.a 3.ročník

            Deň vody svojimi aktivitami oslávili aj prváci a tretiaci. Najprv čítali text o vode, kde sa dozvedeli nové informácie. pracovali s pracovnými listami. Potom vo vodnom kráľovstve počítali s rybičkami. Pozreli si krásny príbeh Kolobeh vody v prírode. Na záver si preverili svoje vedomosti v obrázkovej skladačke.

          • Deň vody v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň vody v ŠKD.

            Dňa 22. marca si deti v ŠKD, pripomenuli Deň vody. Hravou formou zábavných aktivít riešili kvízy o vode a vyrobili plagát zobrazujúci význam vody pre prírodu a život človeka. Pripomenuli si, že voda je nevyhnutná pre život na našej zemeguli a že si ju musíme vážiť.

            Bc. Andrea Šimonová

          • 22.marec: Svetový deň vody


          • 💙Svetový deň vody💙 si pripomíname 22.marca každý rok aj v našej škole. 💙Žiaci 2. a 4.ročníka mali tematické vyučovanie, kde prostredníctvom aktivizujúcich metód riešili úlohy zamerané na 💙Deň vody.💙Nechýbal brainstorming, motivačný film o vodičke, aktívne počúvanie, čítanie s porozumením, matem.úlohy na tvorivosť. 💙Spätná väzba, relaxačná chvíľka, dodržiavali pitný režim zdravou a čistou vodičkou.💙

            Mgr. Lívia Kuchtová

          • Do pozornosti!

          • Vážení rodičia,

            oznamujem Vám, že na základe rozhodnutia RÚVZ v Nových Zámkoch majú od dnes nariadenú 14 dňovú karanténu žiaci 1. a 3. ročníka. Do školy prídu po jarných prázdninách 8. marca 2021.

            Od zajtra 19.2.2021 bude prebiehať ich vzdelávanie dištančnou formou tak ako po zimných prázdninách cez aplikáciu zoom.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riad. školy.

          • Prezenčné vyučovanie 1.stupňa od 8.2.2021

          • Vážení rodičia!

            Podľa najnovšie zverejnených informácií z ministerstva školstva Vám oznamujeme v súvislosti s nástupom žiakov 1.stupňa na prezenčné vyučovanie:

            1. zákonný zástupca žiaka stupňa predkladá k nástupu žiaka na prezenčné vzdelávanie Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID -19 (prílohy 11a, 11b sú priložené dole pod oznamom, ale je možné ich vypísať aj osobne ráno pri nástupe žiaka)

            2. žiaci sa budú vzdelávať prezenčnou formou za prítomnosti jedného učiteľa/vychovávateľa na skupinu/triedu pri dodržiavaní rovnakých pravidiel ako počas jesenného vzdelávania (prestávky trávené v triedach, oddelené stravovanie v ŠJ a pod.)

            3. pokračujeme aj v rannom filtri (tak, ako v jeseni): meranie teploty a dezinfekcia rúk

            4. v poobedných hodinách pokračuje činnosť v ŠKD do 16:00 hod.

            Informácie k školskej dochádzke:

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2. zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Uvádzame, v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí, ak:

            im bola nariadená karanténa/izolácia,

            ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,

            ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu. Ak žiak nastúpi do školy na prezenčnú výučbu, jeho dochádzka sa eviduje v zmysle školského poriadku.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy

          • Návrat žiakov do školy od 8.2.2021

          • Vážení rodičia !

            Od 8.2.2021 obnovujeme prezenčné vyučovanie na 1. stupni ZŠ a prevádzku ŠKD za podmienky pretestovania zákonných zástupcov. Podmienkou návratu je negatívny test na COVID-19 aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka (s ktorým žije v spoločnej domácnosti) nie starší ako 7 dní. 

            Prosíme Vás, aby ste sa na túto skutočnosť pripravili. Bližšie informácie a tlačivo zverejníme po aktualizácii materiálov na stránke MŠVVaŠ SR.

            Ďakujeme!

          • Dištančné vyučovanie pokračuje

            • Vážení rodičia, milí naši žiaci!

            • Vyučovanie  bude od pondelka 1.2.2021 naďalej pokračovať dištančnou formou - na základe rozhodnutia ministra školstva z 28.1.2021, ktoré zostáva naďalej v platnosti kvôli súčasnej nepriaznivej epidemiologickej situácii. 

              Počas dištančného vyučovania aj po 1.2.2021 prosíme, aj naďalej sa riaďte pokynmi triednych učiteľov, v prípade potreby ich kontaktujte.     

              Informácie o ďalšom vývoji, v súvislosti s formou vzdelávania, budeme aktualizovať na webovej stránke ZŠ - v súlade s prijatými nariadeniami MŠVVaŠ SR alebo ÚVZ SR.

              V piatok 29.1.2021 sa nám skončil prvý polrok.

              Chcem Vám všetkým, milí žiaci, poďakovať za snahu a úsilie, ktoré ste vynaložili pri učení.

              Vám, ctení rodičia za trpezlivosť a prekonávanie neraz neľahkých prekážok.

              A samozrejme aj všetkým pedagógom za ich nasadenie, prispôsobenie sa novým podmienkam vyučovania a ochotu pomáhať často aj mimo pracovného času.

                                                      ĎAKUJEM!

                                                                                 Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy.                     

          • Výpis hodnotenia za 1.polrok 2020/2021

            • Milí žiaci a vážení rodičia, vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu Vám nie je možné osobne odovzdať výpisy hodnotenia za 1. polrok školského roka 2020/2021.

            • Na základe usmernenia ministerstva školstva  k vydávaniu výpisov hodnotenia sme zasielali výpis elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v EduPage.  

              Výpisy škola odoslala na rodičovské konto v posledný deň vyučovania I. polroku, t.j. v piatok 29.1.2020.

              Rodič si výpis stiahne, prijatie podpíše, ako to funguje pri podpisovaní známok v edupage. Prosíme teda rodičov, aby si výpis stiahli a podpísali. 

              Ako si rodič môže zobraziť výpis klasifikácie v aplikácii EduPage zistíte tu: Výpis v edupage

              Ak rodič nemá možnosť si stiahnuť výpis hodnotenia, žiak ho dostane, keď sa nastúpi na prezenčné vyučovanie.