• Medzinárodný deň školských knižníc

          • V rámci ŠKD sa dňa 23. októbra 2023  uskutočnil Medzinárodný deň školských knižníc. Téma podujatia bola: „Školská knižnica Vám dáva priestor na to, aby ste boli výnimoční“. Naše výnimočné deti pracovali s knihami, ktoré im ponúkla knižnica a svoje vedomosti si preverili literárnym kvízom na interaktívnej tabuli. V aktivitách, ktoré mali pripravené si vyberali knihu podľa zadania na kartičke, zoradili knihy v abecednom poradí a bavili sa aj pri náladovom čítaní. Na záver pripravili záložky do knihy pre svojich kamarátov zo Základnej školy Kujavy v Českej republike, z projektu Záložka do knihy spája školy. 

            Bc. Monika Dabrowska 

          • Hovorme o jedle: Mlieko a mliečne výrobky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle: Mlieko a mliečne výrobky.

            Hovorme o jedle na tému 🥛mlieko a mliečne výrobky 🧀🍨 u prvákov a tretiakov. Najprv sme si dali spoločné mliečne raňajky, počas ktorých sme formou rozhovoru zistili, kto čo vie o mlieku. Následne sme sa formou krátkych videí šli pozrieť do výrobne mliečnych výrobkov. Zistili sme ako sa vyrábajú pareničky, korbáčiky či syr niva. 🤤 Tiež že mlieko nedávajú len kravy ale aj kozy 🐐a ovce🐑.Žiaci tiež vypracovali tematicky zamerané pracovné listy. 🖋📝 Na záver dnešného dňa sme si zopakovali čo sme sa naučili a vyrobili sme kravičku Capku.🐮

          • Tematické vyučovanie: Ovocie a zelenina

          • V rámci projektu HOVORME O JEDLE sa žiaci 2. a 4. ročníka našej školy dňa 19. 10. venovali téme OVOCIE A ZELENINA. Tematické vyučovanie všetkých žiakov zaujalo. Prostredníctvom MAPY MYSLE sa žiaci na úvod dozvedeli, čo ich tento deň čaká. Zaujímavé aktivity a úlohy mali pripravené tak, aby boli zapojené všetky zmysly (hmat, čuch, chuť, zrak i sluch) i viaceré inteligencie (jazyková, logicko-matematická, hudobná, telesne-pohybová, priestorová). Žiaci sa naučili dôležitý poznatok, že ovocie a zeleninu je potrebné konzumovať podľa ročného obdobia, keďže čerstvá zelenina a ovocie obsahuje oveľa viac vitamínov potrebných pre zdravie. Čerstvá zelenina a ovocie má úplne inú chuť a vôňu. Teda, ak chceme byť zdraví, musíme sa zdravo stravovať a do svojho jedálnička zaradiť aspoň 5 porcií ovocia a zeleniny denne.

            Ďakujeme rodičom, ktorí prispeli na tento deň ovocím, zeleninou, ale aj zdravými nátierkami, pečivom. Všetkým veľmi chutilo.        

          • Hovorme o jedle v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle v ŠKD.

            V stredu 18.10.2023 sa deti  z II. oddelenia ŠKD zapojili do súťažno-vzdelávacej aktivity „ Hovorme o jedle“. V aktivitách  sa venovali  téme „ Mäso, hydina, ryby, vajcia, strukoviny“. V prezentácii „Zdravá výživa“ si vyskúšali odpovedať na otázku „Čo je zdravšie?“ Spoločne tvorili potravinovú pyramídu, ktorá vizualizuje ideálnu stravu a odporúčané denné dávky jednotlivých potravín pre zachovanie zdravia. Deti sa naučili, že správna strava, pitný režim a pohyb sú veľmi dôležité pre naše zdravie.

          • Dopravná výchova

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravná výchova.

            🛴🚲Dopravná výchova v areáli ZŠ Dvory nad Žitavou.🚦⛔️ Žiaci sa zúčastnili dopravnej výchovy pod vedením náčelníka Obecnej polície vo Dvoroch nad Žitavou kap. Jozefa Pintéra, ktorý formou krátkej prednášky žiakov poučil o pravidlách bezpečnosti na ceste. Tieto pravidlá si potom žiaci vyskúšali aj v praxi na dopravnom ihrisku pri ZŠ. Ďakujeme pani riad. ZŠ vo Dvoroch nad Žitavou PaedDr. A.Kijaček Roškovej za spoluprácu. 

          • Formatívne hodnotenie na 1.stupni ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Formatívne hodnotenie pre žiakov na prvom stupni.

            Dňa 10.októbra 2023 sme privítali v našej škole lektorku RCPU Nové Zámky a Šaľa PaedDr. Dominiku Tuššovú. Pripravila pre náš pedagogický kolektív facilitáciu učiacej sa skupiny - formatívne hodnotenie a jeho implementáciu do vyučovania. Obsahom vzdelávania boli stratégie formatívneho hodnotenia v rámci vyučovania anglického jazyka.