• Európsky deň rodičov a škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň rodičov a škôl.

            Po dvojročnej prestávke sa dňa 27.októbra 2022 v našej škole konal 18. ročník EDRaŠ. Pozvanie na tento slávnostný deň prijali rodičia, starí rodičia našich žiakov a hostia, p. riad. ZŠ Dvory nad Žitavou PaedDr. Anna Kijaček Rošková, PaedDr. Boris Desat, Ing. Gabriel Timoranský a p. riad. Materskej školy v Bešeňove Mária Rozsnyóová.

            Po slávnostnom otvorení a stuhovom tanci dievčat z tanečného krúžku sa hostia a prítomní rodičia rozišli do jednotlivých tried medzi svoje deti na slávnosť učenia, kde mali možnosť vidieť otvorené vyučovacie hodiny slovenského jazyka s využitím interaktívnej tabule a rôznych inovatívnych metód, ktoré pripravili p.uč. Mgr. Slávka Vančová a  p.riad. Mgr. Lívia Kuchtová.

            Po otvorených hodinách sa všetci prítomní občerstvili zdravou desiatou, ktorú zabezpečili rodičia. V druhej polovici EDRaŠ sa tretiaci a štvrtáci so svojimi rodičmi presunuli do počítačovej učebne, kde žiaci po vedením p. vychovávateľky Bc. Andrei Šimonovej a pedag. asistentky Bc. Patrícii Pavlíkovej prezentovali blokové programovanie s použitím hardveru MICRO:BIT. Prváci a druháci spolu s rodičmi  pod vedením p. vychovávateľky Bc. Moniky Dabrowskej tvorili motaním bavlny na nafúknutý balón snehuliakov na zimnú výzdobu našej školy. EDRaŠ sa vydaril, zažili sme príjemné chvíle. Na záver pani riaditeľka dnešnú slávnosť vyhodnotila a s poďakovaním sa rozlúčila sa s prítomnými.

             

          • Dopravné ihrisko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravné ihrisko.

            Dňa 21.10.2022  žiaci našej školy spolu s pani učiteľkami a ZŠ s VJM navštívili detské dopravné ihrisko v Galante. Absolvovali detskú dopravnú výchovu, prostredníctvom ktorej si zvyšovali povedomie v oblasti dopravnej bezpečnosti. Deti nadobúdali vedomosti nielen prostredníctvom teórie, ale aj praktickej časti, ktorá sa vykonáva na dopravných prostriedkoch (bicykloch, kolobežkách, odrážadlách) v simulovanej dopravnej premávke.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň školských knižníc.

            V Školskom klube detí sa dňa 24. októbra 2022  uskutočnil Medzinárodný deň školských knižníc. Tohoročná téma bola „Ako máme radi našu školskú knižnicu“. Máme ju radi a preto deti pracovali s knižkami, ktoré im ponúkla knižnica a ku ktorým mali pripravenú prezentáciu na interaktívnej tabuli o slovenských spisovateľoch. Svoje vedomosti si preverili v aktivite Poznáš tvorbu slovenských spisovateľov, knihu si vybrali podľa zadania na kartičke, zručne poskladali rozprávkové puzzle, zoradili knihy v abecednom poradí a bavili sa aj pri náladovom čítaní. Deťom sa popoludnie veľmi páčilo.

          • Alica v krajine zázrakov

          • Vo štvrtok 20. októbra 2022 žiaci a učitelia našej školy navštívili tanečné predstavenie ZUŠ v Nových Zámkoch Alica v krajine zázrakov podľa Lewisa Carrolla. Ďakujeme za krásny umelecký zážitok. 

          • Hovorme o jedle v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hovorme o jedle v ŠKD.

            V II. oddelení ŠKD sa deti zapojili do projektu „ Hovorme o jedle“. V aktivitách sa venovali  téme „Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek“. Zopakovali si, ako je mlieko a mliečne výroby dôležité pre naše zdravie, je nenahraditeľným výživným prostriedok pre zdravú výživu, zdrojom vitamínov A,D,E,K, obsahujú minerálne látky, bielkoviny a ľahko stráviteľný tuk. Po prezentácii  na interaktívnej tabuli  deti tvorili pojmovú mapu.

          • Hovorme o jedle

          • "ZDRAVIE JE PREDPOKLADOM KVALITNÉHO ŽIVOTA" 

            Žiaci našej školy sa zapojili aj tento rok do X.ročníka Hovorme o jedle. V týždni od 10. októbra do 14. októbra 2022 sa so svojimi pani učiteľkami i pani vychovávateľkami venovali vyhláseným denným témam. Pre zodpovedný výber potravín je potrebné mať dostatok informácií. V rámci rôznych aktivít sa žiaci dozvedeli, že výživa patrí k rozhodujúcim faktorom, ktoré ovplyvňujú zdravie každého z nás. 

            Žiaci 2. a 4. ročníka sa venovali téme ovocie, zelenina a orechy z našich sadov. Pochutili si na ovocí, dozvedeli sa, aké vitamíny obsahujú a prečo sú dôležité pre správnu výživu a rast detí. Hádali hádanky, pracovali vo dvojiciach i v skupine. Vyvorili plagáty, kde preukázali svoju schopnosť spolupracovať.   

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy

          • Prvú pomoc sa učíme po celý život

          • Svetový deň prvej pomoci - 10.september 2022

            Život vám môže zachrániť aj štvorročné dieťa alebo deväťdesiatročná starenka.

            Poskytnúť prvú pomoc a zachrániť tak ľudský život - túto schopnosť môže mať každý z nás bez ohľadu na vek.Duchaprítomnosť a znalosť postupov prvej pomoci môžu v kritickej chvíli rozhodnúť o tom, či budeme svedkom tragédie alebo aktérom hrdinského činu.

            Aj preto sme do našej školy pozvali inštruktorov prvej pomoci SČK, študentov Gymnázia M.R.Štefánika v Nových Zámkoch.

            Žiaci našej školy sa oboznámili s prvou pomocou veku primeranou formou, zaujali ich názorné ukážky aj vďaka moderným metodickým pomôckam i resuscitačnej figuríne. Dozvedeli sa dôležité postupy pri záchrane života, ako zastaviť krvácanie, ako pomôcť pri dusení, či podať prvú pomoc pri zlomenine hornej i dolnej končatiny.

            Po každej názornej ukážke nasledovalo krátke a pútavé video, kde mali zhrnuté podané informácie. Následne si všetko sami vyskúšali za asistencie inštruktorov SČK.

            Ďakujeme rodine Takácsovej za spoluprácu, zvlášť našej bývalej žiačke Viktorke Takácsovej, inštruktorke SČK a tiež jej trom spolužiakom z Gymnázia M.R.Štefánika v Nových Zámkoch.

            Veríme, že aj vďaka tejto iniciatíve sa zvýšilo povedomie našich žiakov, ale i pedagógov o významnej úlohe prvej pomoci v každodenných a krízových situáciách.

            Mgr. Lívia Kuchtová, riaditeľka školy

             

             

             

             

             

             

             

             

              

              

             

               

             

          • Európsky týždeň športu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky týždeň športu.

            Naša škola sa po šiesty krát zapojila pod hlavičkou #BeActive do podujatia „Európsky týždeň športu“. Do projektu sa zapojilo 23 žiakov a 5 pedagógov. V rámci tohto dňa boli  pre deti pripravená hravé  aktivity -   jazda zručnosti na bicykli, kolobežke, núdzové brzdenie, jazda na rýchlosť, ale i prenášanie loptičky, slalomový beh. Deti boli šikovné, aktívne a ukázali svoje zručnosti vo všetkých  disciplínach. Tento deň bol pre všetkých športový, a preto „ Športujeme pre zdravie!“