• Školský výlet Malkia park a Vodný kolový mlyn Jelka

          • Dňa 6. júna 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili školského výletu sloku s rodičmi a pani učiteľkami. Navštívili prvú súkromnú ZOO na Slovensku Malkia park v Orechovej Potôni, kde sa snažia zachraňovať staré, choré alebo nechcené zvieratá. Širia osvetu a upozorňujú na problematiku života zvierat v zajatí. 

            Deti si mohli pozrieť veľké mačkovité šelmy ako sú levy, rysy, tigre, leopardy, pumy, gepardy, jaguáry, ďalej aj medvede, vlky, opice, papagáje či kopytníky, kapybary a rôzne iné. Mali nezabudnuteľný zážitok pri ich kŕmení.

            Potom naša cesta viedla do Jelky, kde sme po obede na brehu Malého Dunaja navštívili pozoruhodnú technickú pamiatku Vodný kolový mlyn a skanzen. Obnovený mlyn pôvodne patril Jozefovi Némethovi. Najstarší doklad o tomto mlyne pochádza z roku 1894. Podľa spomienok bývalého majiteľa mlyna v tomto mlyne mleli prevažne raž, a to vynikajúco. Z ďalekého okolia sem prichádzali gazdovia mlieť obilie na múku, krupicu a iné.

            V blízkosti mlyna je vybudovaný skanzen, kde sme mohli pozrieť poľnohospodársku minulosť obce Jelka.

            Deti mali radosť zo spoznávania nových miest a nových zážitkov a veríme, že budú na školský výlet dho spomínať. 

          • Deň detí

          • Deň detí.

            ☀️Slávnostné otvorenie nového detského ihriska z príležitosti Medzinárodného dňa detí. ☀️ Projekt 🏃Deti v pohybe, v Škole, ktorej to myslí,🏃 sa zrealizoval vďaka finančnej podpore NKN - Nitrianska komunitná nadácia a partnera programu BMI Strecha pre váš nápad. Ďakujeme za finančnú podporu Nadácia ZSE - Zamestnanecký grantový program. ☀️Ďakujeme Rodičovskému združeniu pri Základná škola Bešeňov, ☀️Rodičovskému združeniu ZŠ s VJM a ☀️pánovi starostovi Bešeňov/Zsitvabesenyő Mgr. Štefanovi Šimkovi za finančnú podporu a pomoc pri úprave terénu. ☀️ ♥️MDD v našej škole sa niesol v duchu 🤾športových aktivít🧗, opekačky, maľovania na tvár, maľovania sadrových zvieratiek. Občerstvili sa🍉 melónmi, 🍓jahodami (vďaka rodine Lőbbovej), 🍎jabĺčkami a džúsikmi z Emilove Sady, 🍅zeleninou (vďaka rodine Bartalovej), pitný režim, kečup a horčicu zabezpečila rodina Gúghová. Vďaka pánovi starostovi mali deti veľkú radosť zo skákacieho hradu a ochutnávky zmrzliny, dostali sladké odmeny a tiež rysovaciu pomôcku s obrázkami našej obce Bešeňov. ❤️Bol to jeden krásny a nezabudnuteľný Deň detí.❤️

          • malinyJam

          • malinyJam

            💃🕺Parádny koncert skupiny malinyJAM 👍 Ďakujeme Materská škola - Óvoda Bešeňov za pozvanie.