• Hodina deťom

          • Do galérie Hodina deťom boli pridané fotografie.

            Verejná zbierka Hodina deťom sa uskutočnila na našej škole 10. novembra 2017 prvýkrát. Výťažok tejto zbierky je určený pre deti na celom Slovensku. Zo zbierky sa podporujú deti v detských domovoch, krízových centrách, rehabilitačných zariadeniach, ale aj deti v organizáciách zameraných na výchovu, rozvoj detí a mladých ľudí. Teší nás, že sme využili túto možnosť na spoznávanie ľudí a ich správania, na nácvik komunikačných a prezentačných zručností a stali sa tak súčasťou Hodiny deťom.

          • Po stopách dinosaurov a na návšteve v Egypte

          • Do galérie Po stopách dinosaurov a na návšteve v Egypte boli pridané fotografie.

            Dňa 7.11.2017 sa naši žiaci zúčastnili na exkurzii v Atlantis centre v Leviciach. Žiaci sa preniesli do dôb druhohôr a spoznávali jedinečný svet dinosaurov. Hravou formou sa zoznámili s najvýznamnejšími zástupcami. Naučili sa rozlišovať mäsožravcov od bylinožravcov, na chvíľu sa stali paleontológmi a mohli preskúmať brloh dinosaurov. V Egyptskom dobrodružstve žiaci zažili jedinečnú atmosféru starovekého Egypta. Zúčastnili sa mumifikácie Tameri a neúprosného súdu jej duše. Pomocou rituálu vzývali dušu Tameri. V dome zážitkov sme sa smiali, zabávali a objavovali nepoznané. Bolo super!

        • Hovorme o jedle
          • Hovorme o jedle

          • Dňa 19.10.2017 sa deti I. oddelenia ŠKD spolu s pani vychovávateľkou Evou Rausch zapojili do súťažno-vzdelávacej aktivity „Hovorme o jedle“. Vyhlásená denná téma: Sleduj informácie na obale potravín – Značka kvality SK. Deti spoznávali informácie na obaloch potravín rôznymi aktivitami. Dozvedeli sa, prečo dať prednosť domácim potravinám, význam kvality SK. Exkurzia v potravinách – deti si mohli vybrať akékoľvek potraviny a študovať informácie na obaloch: názov potraviny, dátum spotreby, kto potravinu vyrobil, údaj o spôsobe skladovania, zloženie potraviny... Viem nájsť informáciu?  Pri tejto aktivite hľadali deti informácie na obaloch, ktoré si priniesli a zapisovali ich spoločne na tabuľu. Nakupujeme slovenské výrobky? Deti zisťovali, či sledujeme informácie na obaloch a či nakupujeme slovenské výrobky. Deťom sa najviac páčilo na exkurzii v potravinách, kde boli tety predavačky veľmi milé a ústretové. Deti dostali aj malú pozornosť. Ďakujeme pekne!

        • Európsky deň rodičov a škôl
          • Európsky deň rodičov a škôl

          • Dňa 26. októbra 2017 sa uskutočnil 15. ročník Európskeho dňa rodičov a škôlPri tejto príležitosti sme privítali v našej škole pána starostu Ing. Gabriela Timoranského, pani riaditeľku ZŠ Dvory nad Žitavou Mgr. Máriu Králikovú, pani učiteľky PaedDr. Adrianu Garamiovú, Mgr. Denisu Takácsovú, Mgr. Janu Šimonekovú, Mgr. Katarínu Vicenovú a tiež pani riaditeľku Materskej školy - Óvoda Máriu Rozsnyóovú.

            Tento netradičný deň na našej škole mal za cieľ podporovať zapojenie rodičov do výchovno-vzdelávacieho procesu ich detí, vytvárať partnerské vzťahy medzi školou a rodičmi, otvoriť školu rodičom a prezentácia žiakov a pedagógov.

            Rodičia a hostia mali možnosť byť prítomní na " Slávnosti učenia" v jednotlivých triedach. Prváci s pani učiteľkou Mgr. Siviou Csókásovou ukázali, čo všetko sa naučili počas adaptačného obdobia od nástupu do školy. Druháci pod vedením pani učiteľky PaedDr. Silvie Supekovej pomohli Šikovnému kuchárovi oslobodiť princeznú tým, že mu pomohli vyriešiť úlohy o hláske a písmene,  o samohláskach a rozlišovacích znamienkach. Žiaci tretieho a štvrtého ročníka pod vedením pani riaditeľky Mgr. Lívie Kuchtovej absolvovali neobyčajnú cestu vesmírom v Slnečnej sústave. Na každej planéte ich čakali úlohy zamerané na  vybrané slová po obojakých spoluhláskach b,m,p.  

            Po interaktívnych vyučovacích hodinách bola pripravená zdravá desiata, vďaka patrí rodine Zoltána Timoránskeho za ovocie, ale aj všetkým rodičom, ktorí prispeli a pripravili chutné zdravé dobroty.

            Po občerstvení už nasledovala beseda s pánom riaditeľom regionálnej pobočky ČSOB Ing. Štefanom Hatalom zameranej na finančnú gramotnosť. Žiakom i rodičom sa beseda veľmi páčila, pán riaditeľ hravou formou uviedol žiakov do témy. Dozvedeli sa, čo robí banka - šetríme v nej peniaze, požičiavame si na dom, byt, zariadenie. Čo si môžeme kúpiť za 1 euro, za 500 eur, v akej hodnote máme mince, eurá. Aká mena je v iných štátoch v Európe. Ako môžeme platiť účty - v hotovosti, internetbankingom, vyberať môžeme z účtu z bankomatu. Rodičia môžu založiť svojim deťom šetriaci účet, môžu im dať vystaviť platobnú kartu s limitovaným výberom a viesť svoje deti k finančnej zodpovednosti.

            Pani vychovávateľky Bc. Andrea Šimonová a Eva Rausch pripravili v Školskom klube detí tvorivé dielne, ich výsledkom je krásny jesenný obraz. Po skončení aktivít sa Európsky deň ukončil krátkym vyhodnotením a obedom v školskej jedálni.

            Pevne veríme, že aj takouto formou spolupráce školy a rodičov sa naša škola stáva pilierom výchovy a vzdelávania v spojenej Európe.  

                

               

             

        • Medzinárodný deň školských knižníc
          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • V Školskom klube detí sa dňa 17. októbra 2017  uskutočnil Medzinárodný deň školských knižníc. V tento deň deti pracovali s rozprávkou „Nebezpečný čierny dym“.  S rozprávkou si zopakovali aj pravidlá, ktoré máme všetci dodržiavať v lese. Deti mali pripravené aktivity podľa ročníkov, ktoré úspešne riešili spoločne aj samostatne. Naši prváci boli  pasovaní za čitateľov školskej knižnice, nakoľko v tento deň splnili všetky podmienky, ktoré sa vyžadujú od nových čitateľov. Na záver sme pripravili záložky do knihy pre svojich kamarátov zo Základnej školy a Materskej školy Mikulůvka, okres Vsetín /Česká republika/ z projektu Záložka do knihy spája školy.

        • Jedz a hýb sa
          • Jedz a hýb sa

          • V piatok 20.10.2017 sa deti  II. oddelenia ŠKD spolu s pani vychovávateľkou Andreou Šimonovou zapojili do súťažno-vzdelávacej aktivity „ Hovorme o jedle“. V aktivitách a v hrách sme sa venovali  vyhlásenej dennej téme „Jedz a hýb sa“. V prezentácii „Zdravá výživa“ deti označovali odpovedali na otázku „Čo je zdravšie?“, ďalej pracovali s pojmovou mapou „Zdravý životný štýl“. Zhotovenie „Potravinovej pyramídy“, ku ktorej si priniesli obrázky vystrihnuté z časopisov sa deťom veľmi páčilo. Okolo pyramídy nalepovali športy, ktoré si určili a vymaľovali v aktivite „Hýbme sa“. Na záver sme sa všetci rozhýbali pohybovými hrami „Slonia chôdza“ a „Ide vláčik“. Deti sa naučili, že správna strava a pohyb sú veľmi dôležité pre naše zdravie.

        • Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky
          • Chlieb, pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky

          • V týždni od 16. októbra do 20. októbra 2017 sa žiaci našej školy s pani učiteľkami a pani vychovávateľkami zapojili do celoslovenského projektu HOVORME O JEDLE.

            Žiaci 3. a 4. ročníka sa s pani riaditeľkou Mgr. Líviou Kuchtovou venovali prvej vyhlásenej dennej téme Chlieb,pečivo, obilniny, cestoviny, zemiaky. Diskutovali o potravinách a výžive, získavali dôležité informácie o prvom poschodí potravinovej pyramídy prostredníctvom aktivizujúcich metód. Dozvedeli sa princíp potravinovej pyramídy:"Všetko, ale v správnej miere", že napomáha pri správnom výbere potravy. Po prezentácii dennej témy na interaktívnej tabuli si žiaci utvrdili získané informácie pomocou kvízu.   V doplňovačke zisťovali správnu odpoveď na otázku:"Akú základnú živinu obsahujú obilniny?" SACHARIDY. V skupinovej práci tvorili Potravinovú pyramídu, pojmovú mapu: Chlieb a pečivo, Obilniny. Tretiaci sa zahrali na novinárov a písali SPRÁVU o projekte.

            Na záver skupiny prezentovali svoju spoločnú prácu a zaželali si Dobrú chuť! k ochutnávke rybacej a syrovej nátierky s celozrnným pečivom a čerstvou zeleninou.       

        • Mlieko a mliečne výrobky
          • Mlieko a mliečne výrobky

          • Dňa 18.10.2017 sa žiaci 1. ročníka s pani učiteľkou Silviou Csókásovou zapojili do projektu Hovorme o jedle témou Mlieko a mliečne výrobky od slovenských kravičiek. Pozreli si prezentáciu, dozvedeli sa veľa zaujímavostí o mlieku. Poznávali mliečne výrobky na interaktívnej tabuli aj vo dvojiciach, zatancovali si na pesničku o mlieku a na záver ochutnávali mlieko a kakao.

        • Zelenina , ovocie a orechy z našich sadov
          • Zelenina , ovocie a orechy z našich sadov

          • Dňa 17.10. sa žiaci druhého ročníka spolu s pani učiteľkou Silviou Supekovou venovali súťažno- vzdelávacej aktivite Hovorme o jedle, na tému Zelenina , ovocie a orechy z našich sadov. Žiaci si pozreli prezentáciu , riešili zaujímavý kvíz a pracovný list , v ktorom si overili svoje vedomosti , tvorili krásne ovocno- zeleninové postavy, zavárali ,a pre ostatných žiakov školy pripravili ovocno- zeleninové pochúťky. Dennú tému sme ukončili hrou Kúty.

          • HOVORME O JEDLE

          • Žiaci a pedagogický kolektív našej Základnej školy sa zapoja do súťažno-vzdelávacej aktivity "HOVORME O JEDLE".

            Počas týždňa od 16. októbra do 20. októbra budeme diskutovať o potravinách a zdravej výžive.   

             

             

        • Pozvánka
          • Pozvánka

          • Riaditeľstvo ZŠ Bešeňov pozýva rodičov na plenárne zasadnutie Rodičovského združenia dňa 2. októbra 2017 o 15.30 hod. v budove našej školy. Potom sa uskutočnia triedne zasadnutia RZ po triedach. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

        • Európsky týždeň športu
          • Európsky týždeň športu

          • Naša škola  sa v tomto školskom roku zapojila do projektu  Európsky týždeň športu od 25.9.2017 do 30.9.2017 . Do projektu sa zapojilo 35 žiakov a 5 pedagógov.  V rámci tohto týždňa boli  pre deti pripravené hravé športové aktivity -  Skoky do strán, Hod plnou loptou z predklonu a Prekážková dráha „ Formula“ na školskom ihrisku. Deti boli aktívne a vyskúšali si  svoje zručnosti vo všetkých troch disciplínach. Ďalšou aktivitou sme "Vykročili za zdravím" turistickou vychádzkou k rieke Žitava. Počasie nám prialo a všetci sme si vychutnávali prírodu v okolí rieky. Tento týždeň bol pre všetkých športový, a preto „Športujme pre zdravie!“

        • Európsky týždeň športu
          • Európsky týždeň športu

          • Športujeme pre zdravie

            Aj naša škola sa v tomto školskom roku zapojí do projektu  Európsky týždeň športu 2017 v týždni od 25.9.2017 do 30.9.2017. Európsky týždeň športu (ETŠ) je mladá iniciatíva Európskej komisie, ktorá odštartovala svoju históriu v roku 2015. Národným koordinátorom Európskeho týždňa športu v roku 2017 je Národné športové centrum. Hlavnou témou kampane ostáva #BeActive (logo ETŠ), ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. V rámci tohto týždňa budú pre žiakov pripravené hravé športové aktivity na školskom ihrisku a turistická vychádzka k rieke Žitava. Športujeme pre zdravie!!!

        • JESENNÝ ZBER PAPIERA
          • JESENNÝ ZBER PAPIERA

          • Riaditeľstvo Základnej školy Bešeňov

            organizuje

            jesenný zber papiera

            v dňoch od 18. septembra 2017

            do 25. septembra 2017.

             

        • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2017/2018
          • Slávnostné otvorenie nového školského roka 2017/2018

          • Riaditeľstvo Základnej školy Bešeňov oznamuje žiakom a rodičom našej školy, že slávnostné otvorenie nového školského roka 2017/2018 bude 4. septembra 2017 o 8.00 hod. na školskom dvore ( v prípade nepriaznivého počasia vo vstupnej hale školy).

            Tešíme sa na Vás!